Dogoteka DOGOdol valulisand koertele ja kassidele, N45
47,38 €
Maksudega
DOGOdol® on neuroprotektiivse toimega täiendsööt koertele ja kassidele.
Neuroprotektsioon on strateegia, mille eesmärk on säilitada neuronaalsete rakkude funktsionaalsus. Üha rohkem uuringuid näitab, et oksüdatiivne stress põhjustab neuroloogilisi muutusi. Eriti kui muutused, mis tekivad pärast tundlike närvikiudude kahjustamist, on seotud valuretseptorite sensibiliseerimisega, mis viib neuropaatilise valu iseloomulike sümptomite ilmnemiseni. Neuroprotektiivse toime tagamiseks võib olla kasulik kasutada antioksüdantse toimega aineid. Sobib ka peale keisrilõiget või mis tahes muud operatsiooni.
Toimeained
PALMITOOLETANAOLAMIID (PEA) – keemiliselt on PEA palmitiinhappe amiid koos etanoolamiiniga. See on endogeenne molekul, mida leidub eriti palju ajukoes. Neid leidub ka paljudes toiduainetes, nagu soja, tomatid, munad, maapähklid, herned jne. PEA sünteesitakse endogeensel tasemel pärast stiimuleid, mis võivad vallandada immuunvastuse; mitmed uuringud on näidanud, kuidas endogeense PEA tase võib pärast põletikulisi protsesse muutuda. PEA-l on antioksüdantsed omadused; rakutasandil võib see väljenduda neuroprotektiivses toimes.
SAPONILISEERITUD AVOKAADO JA SOJALEIB – Avokaadoõli ja sojaõli, nagu kõik õlid, koosnevad valdavast komponendist, mida nimetatakse "seebistavaks fraktsiooniks", mis koosneb triglütseriididest, diglütseriididest ja monoglütseriididest, ning komponendist, mida nimetatakse "seebisematuks fraktsiooniks", mis koosneb mitmesugustest sekundaarsetest ühenditest. Seebistumatu õlifraktsioon on keemiline komponent, mis kokkupuutel seebikiviga ei reageeri ja jääb seetõttu lahusesse. (Seebistuvad ained on rasvainete (õli, rasv, vaha) koostisosad, mis leelisega kokku puutudes ei moodusta seepi ja jäävad vees lahustumatuks, kuid lahustuvad orgaanilistes lahustites.) See on rikas mitmesuguste keemiliste komponentide poolest, mis varieeruvad olenevalt õli tüübist. Avokaadoõlis sisaldab see umbes 2–12% õlist ja koosneb peamiselt fütosteroolidest, terpeenalkoholidest, avokaatiinist, lenduvatest hapetest ja rasvlahustuvatest vitamiinidest, sealhulgas E-vitamiinist; sojaoaõlis moodustab see umbes 2% õlist ja koosneb peamiselt sojaletsitiinist ja fütosteroolidest. Nende kahe fraktsiooni rühm on komponendis ASU-Avovida®, mis on olnud paljude uuringute objektiks, mis on toonud esile tervisemõju nii liigeste kui ka lihaste tasandil, tuues eriti esile kondroprotektiivset toimet. Toime näib olevat seotud kollageeni sünteesi suurenemisega liigese kondrotsüütides peamiselt fütosteroolide (beeta-sitosterool, beeta-sitosteroglükosiid, stigmasterool, kapesterool) tõttu, mis on üks ASU-Avovida® põhikomponente.
SPIREA (FILIPENDULA) ULMARIA) on mitmeaastane rohttaim, mis kuulub roosiliste sugukonda. Looduslikult kasvab see niisketel mägistel ja künklikel aladel, eriti veekogude ääres. Enamasti kasutatakse selle taime õitsvaid latvu, mis kogutakse juunis-juulis, kui õitsemine algab. 19. sajandil 19. sajandi alguses eraldati salitsüülhape esmakordselt Spirea ulmariast, mis on tuntud sünteetilise aspiriini eelkäija, mis on saanud oma nime selle taime järgi. Fütokeemilised analüüsid on näidanud, et selle taime liigid on eriti rikkad polüfenoolide, sealhulgas flavoonglükosiidide ja ellagitanniinide poolest. In vitro uuringud on näidanud, et Spirea Ulmaria polüfenoolidel on antioksüdantsed omadused ja need võivad pärssida ka erinevate immuunvastuse vahendajate, nagu prostaglandiin E2 (PGE2) ja tromboksaan B2 (TXB2) sünteesi.
FÜTOSTEROOLID on taimsed steroolid, mida leidub eriti rohkelt taimeõlides, pähklites, kaunviljades, seemnetes, terades, värsketes puu- ja juurviljades. Keemiliselt on nad sarnased kolesterooliga, seega imiteerides selle struktuuri steerilise toime tõttu (mille tõttu keemiliste reaktsioonide kiirus väheneb), võivad nad vähendada selle imendumist soolestikus, kontrollides kontsentratsiooni plasmas. Viimase 15 aasta jooksul on mitmed uuringud näidanud fütosteroolide muid sama olulisi omadusi, sealhulgas teatud immuunaktiivsust. Tundub, et nende tegevus on immuunne
tasemel esineb see peamiselt spetsiifiliste lümfotsüütide ehk abistaja T-lümfotsüütide (TH1 ja TH2) tasemel, aitab säilitada nende normaalset aktiivsust ja toetab seega spetsiifilist immuunsust.
KIUDBOSWELLIA (BOSWELLIA SERRATA Roxb. ex Colebr.: - olibanum) ekstrakt: Boswellia serrata on mõõdukalt kuni tugevalt hargnev puu perekonda Burseraceae. Ta kasvab kuivades mägipiirkondades Indias, Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas. Taime osaks kasutatakse mahla, mis võetakse puu tüve sisselõiget tehes ja hoitakse spetsiaalselt õli eemaldamiseks ja mahla kõvendamiseks valmistatud bambuskorvis. (Taim on kuulus oma mahlast toodetud viiruki (viiruki või viiruki) poolest.) Boswellia oleo-kummahl sisaldab umbes 30-60% vaiku, 5-10% eeterlikke õlisid ja ülejäänu on polüsahhariidid. Boswellia serrata vaigune osa koosneb peamiselt mono-, di- ja triterpeenidest ning pentatsüklilistest triterpeenhapetest, nagu β-boswellhape, atsetüül-β-boswellhape, 11-keto-β-boswellic hape ja atsetüül-11-keto-β-boswellic hape. In vitro ja loommudelitel tehtud uuringud on näidanud, et boswelliinhapped toimivad, inhibeerides mõnede immuunvastuse vahendajate, näiteks ensüümi 5-lipoksügenaasi ja leukotrieenide sünteesi, mis soodustavad vabade radikaalide kahjustusi.
OLIIVIPUU EKSTRAKTS. Oliivipuu (Olea europea L.) on viljapuu, mida kasvatatakse mitmel pool maailmas, kuid selle peamiseks kasvatusalaks on Vahemere piirkond. Peamine oliivipuust saadav toode on viljast ekstraheeritud õli, lihav ellipsoidne või munakujuline luuvili, mis koosneb õlisisaldusega viljalihast ning puitunud ja kortsus kivist. Oliiviõli on laialdaselt uuritud selle antioksüdantsete omaduste tõttu, mis on tingitud kõrgest fenoolkomponentide sisaldusest. Kuid eelkõige leidub neid aineid peamiselt oliivilehtedes. Fenoolsed ühendid on taimede sekundaarse ainevahetuse saadused. Oliivipuu puhul on need tingitud reaktsioonist patogeeni rünnakule ja reaktsioonist putukate kahjustustele. Oliivipuudel on tuvastatud viis fenoolsete ühendite rühma: oleuropeosiidid (oleuropeiin ja verbaskosiid); flavoonid (luteoliin-7-glükosiid, apigeniin-7-glükosiid, diosmetiin-7-glükosiid, luteoliin ja diosmetiin); flavonoolid (rutiin); flavan-3-õli (katehiin) ja fenooli derivaadid (türosool, hüdroksütürosool, vanilliin, vanilliinhape ja kohvhape). Fenoolsetel ühenditel on antioksüdantsed omadused või need neutraliseerivad vabu radikaale. Vabad radikaalid on füsioloogiliste keemiliste reaktsioonide produktid, mis kasutavad hapnikku ja on väga reaktiivsed kemikaalid. Kui neid aineid toodetakse liigselt, võib raku tasandil tekkida oksüdatiivne kahjustus. Selliseid rakukahjustusi seostatakse suurenenud riskiga haigestuda kroonilistesse haigustesse, mistõttu arvatakse, et antioksüdantse toimega ainete kasutamine on kasulik oksüdatiivsete kahjustuste vähendamisel.
C-VITAMIIN on vees lahustuv vitamiin ja oluline toitaine, kuna erinevad imetajad ei suuda seda ise sünteesida. Enamasti leidub seda taimsetes toiduainetes nagu mõned värsked happelised puuviljad (tsitrusviljad, ananassid, maasikad, kirsid jne), värsked köögiviljad (salat, sigur, spinat, spargelkapsas, kapsas, tomatid, paprika jne) ja mugulad (kartul). See on võimas antioksüdant ja biosünteetiliste ja geenireguleerivate ensüümide perekonna kofaktor. C-vitamiin aitab kaasa immuunkaitsele, toetades kaasasündinud ja adaptiivse immuunsüsteemi erinevaid rakulisi funktsioone. See mängib olulist rolli epiteeli barjäärina patogeenide vastu ja soodustab naha hapnikuradikaalide eemaldamise aktiivsust, kaitstes potentsiaalselt keskkonna oksüdatiivse stressi eest. C-vitamiin koguneb fagotsüütilistesse rakkudesse, nagu neutrofiilid, ja võib suurendada kemotaksist, fagotsütoosi ja reaktiivsete hapnikuliikide teket ning lõpuks mikroobide hävitamist. Samuti osaleb see raku apoptoosi mehhanismis ja ammendunud neutrofiilide makrofaagide eemaldamises nakkuskohtadest, vähendades seeläbi nekroosi ja võimalikke koekahjustusi. C-vitamiini roll spetsiifiliste ehk nn adaptiivsete immuunsusrakkude tasemel on vähem selge, kuid mõned uuringud on näidanud, et C-vitamiin parandab B- ja T-rakkude (spetsiifilised immuunrakud) diferentseerumist ja proliferatsiooni, tõenäoliselt oma geenireguleeriva toime kaudu. C-vitamiini puudus võib põhjustada immuunsuse vähenemist. Seetõttu võivad C-vitamiini toidulisandid olla eriti kasulikud immuunfunktsiooni toetamiseks.
Koosseis
Palmitoüületanoolamiid (PEA) 16%, maltodekstriin, kaltsiumkarbonaat, hüdrolüüsitud loomsed valgud (kanast), seebistumatu avokaado- ja sojafraktsioon (ASU-Avovida®) 6%, taimsed töötlemistooted: (Spirea ulmaria L. * pulber ) 4%, magneesiumstearaat * fütosteroolid 3%.
Lisandid 1 kg: Tehnoloogilised lisandid: mikrokristalliline tselluloos, sadestatud ränihape ja kuivatatud; aroom: Boswellia serrata Roxb. ex Colebr.: Olibanum ekstrakt * 50 000 mg, Olea europaea L.: oliivipuu ekstrakt 50 000 mg, vitamiinid, provitamiinid ja sarnase toimega keemiliselt täpselt määratletud ained: C-vitamiin (20 000 mg)
Üks 1000 mg tablett sisaldab:
Palmitoüületanoolamiid (PEA) 160 mg
Seebistamatu avokaado ja soja fraktsioon (ASU-Avovida®) 60 mg
Spirea ulmaria pulber 40 mg
Fütosteroolid 30 mg
Boswellia serrata Roxb. ex Colebr.: Olibano - kiuline boswellia ekstrakt 500 mg
Olea europaea L.: oliivipuu ekstrakt 500 mg
C-vitamiin 200 mg
Annused ja kasutusviis
Kassid ½ tabletti
Koerad kaaluga kuni 10 kg - 1 tablett
Koerad 10-20 kg - 2 tabletti
Koerad 20-30 kg - 3 tabletti
Koerad 30-40 kg - 4 tabletti
Üle 40 kg kaaluvad koerad - 5 tabletti
Segage lemmiklooma sööda sisse või söödake otse suhu umbes 7-10 päeva järjest. Vajadusel korrake veel 10 päeva ja jätkake nii kaua kui vaja.
Pakend: DOGOdol® 45 tabletti